gold

http://www.livestream.com/goldfish

27/10/09

Οι πέντε μέρες της ντροπής

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2009, 18:21
Δ.Κ-Π.Π


Πέντε ημέρες πριν τις εκλογές ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας με διαδικασίες «αστραπή» επιδόθηκε σε όργιο διορισμών. Συνεργάτες, γραμματείς, θυγατέρες, γιοι και ανίψια στελεχών της ΝΔ, μονιμοποιήθηκαν ως υπάλληλοι της Βουλής, αδιαφορώντας για τον σάλο που θα προκαλούσε το γεγονός, αφού φαίνεται να πιστεύουν ότι το νόμιμο είναι και ηθικό.

Την αρχή έκανε ο ίδιος ο κ. Σιούφας, που διόρισε τον γραμματέα του Νίκο Στεφάνου. Ο κ. Στεφάνου με την σειρά του, δεν έμεινε… άπραγος αλλά διόρισε το… δικό του γραμματέα Μιχάλη Παπαγιάννη. Μη νομίσετε όμως ότι η αλυσίδα της ντροπής τελειώνει εδώ: ο κ. Παπαγιάννης, γραμματέας του κ. Στεφάνου, γραμματέα του κ. Σιούφα, διόρισε και την θετή κόρη του!

Η πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άρια Μανούσου-Μπινοπούλου, μιλώντας στη zougla.gr ήταν σαφής: «Μα χρήση της διάταξης του νόμου έκαναν όλοι οι πρώην συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή, κάτι που έχει κατά καιρούς κάνει το ΠΑΣΟΚ και ο Συνασπισμός». Για την ιστορία, η κ. Μπινοπούλου εννοεί την σύζυγο του διευθυντή του γραφείου του πρώην προέδρου της ΝΔ, την κ. Σταϊκούρα, την κόρη του Γ.Γ. της Κ.Ο. Γιάννη Τραγάκη κ.ά., που επίσης διορίστηκαν.

Ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβούλιου, Αργύρης Καρράς, εκτός από ότι πέτυχε ο γαμπρός του να είναι εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, όπως λέγεται, κατάφερε να διορίσει τουλάχιστον 6 άτομα στη Βουλή.

Επίσης έντονες φήμες ακούγονται και για έναν στενό συνεργάτη και συγγενή του Λευτέρη Ζαγορίτη.

Το colpo grosso

Το κόλπο των διορισμών ήταν απλό: ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας υπέγραψε μία απόφαση, βάσει της οποίας οι μετακλητοί υπάλληλοι με μία απλή αίτηση μπορούσαν να μονιμοποιηθούν στη Βουλή.

Βέβαια «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν». Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της zougla.gr, οι μυημένοι είχαν φροντίσει να ιδρύσουν ένα τμήμα Επιστημονικού Προσωπικού, όπου διόρισαν τους… εαυτούς τους. Διευθυντής του τμήματος ανέλαβε ο Βασίλης Μπαγιόκας και τμηματάρχης ο Φώτης Φιτσιλής. Γραμματέας έγινε η… lucky Κορίνα, η τυχερή Κορίνα, όπως σκωπτικά την αναφέρουν στους διαδρόμους του ναού της Δημοκρατίας, η οποία είναι κόρη του λογογράφου της Βουλής.

Όταν όλα αυτά έγιναν γνωστά, παρατηρήθηκαν και σκηνές που μόνο κωμικοτραγικές μπορούν να χαρακτηριστούν:

«Ρε παιδιά, εμένα μη με αγγίζετε, εμένα με διόρισε το ΠΑΣΟΚ», ακούστηκε να λέει έτερος υπάλληλος που είχε διοριστεί παλαιότερα, φοβούμενος μην τον πάρουν τα σκάγια του επερχόμενου σκανδάλου. Μάλιστα όπως λέγεται αρνήθηκε να μετατεθεί στο γραφείο του αντιπροέδρου της Βουλής, όταν του το πρότειναν.

«Βάλανε ό,τι είχαν και δεν είχαν», λέει με αγανάκτηση παλαιότερος υπάλληλος της Βουλής.
«Δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα, όπως τουλάχιστον έκαναν, άλλες απερχόμενες κυβερνήσεις».

Στη Βουλή μπορεί να έχουν σηκωθεί και οι πέτρες με όσα έχουν γίνει, αλλά φαίνεται να κυριαρχεί η ρήση του επίτιμου προέδρου της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη: και ποίος θα το θυμάται μετά από δέκα χρόνια;

«Άρα, μπάτε σκύλοι, αλέστε και αλεστικά μην δώσετε… προλάβετε γιατί θα μετανιώσετε αν πάτε με το σταυρό στο χέρι!», σχολιάζει με πίκρα κοινοβουλευτικός συντάκτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου