gold

http://www.livestream.com/goldfish

4/6/09

Άστεγοι ζούνε σε πολυτελή σπίτια στη Νέα Υόρκη


Οι άστεγοι στο Crown Heights της Νέας Υόρκης, ζουν τώρα σε πολυτελή διαμερίσματα, με μαρμάρινα μπάνια και τεράστιες ντουλάπες.

Αυτό έγινε εφικτό χάρη στις δημοτικές αρχές, που πληρώνουν χιλιάδες δολλάρια το μήνα γιά να νοικιάσουν συγκροτήματα πολυτελών κατοικιών, που είχαν μείνει άδεια λόγω της οικονομικής κρίσης. ‘’Τα διαμερίσματα αυτά δεν προσέλκυαν αγοραστές λόγω της κακής... κατάστασης της οικονομίας’’, είπε εκπρόσωπος του Δήμου, ‘’έτσι ήταν λογικό να κάνουμε μιά προσπάθεια να δώσουμε σπίτια σε οικογένειες που είχαν μείνει άστεγες’’.

Ωστόσο οι κάτοικοι της περιοχής έχουν γίνει έξαλλοι που διαμερίσματα αξίας 350000 δολλαρίων έχουν δοθεί σε αστέγους. ‘’Είμαστε σκληρά εργαζόμενοι φορολογούμενοι πολίτες και δεν είναι δίκαιο οι άστεγοι να ζούνε καλύτερα από μας’’, λένε.

Οι άστεγοι με τη σειρά τους, τονίζουν ότι δε φταίνε αυτοί που τους δόθηκαν πολυτελή σπίτια: ‘’To ότι κάποιος ατύχησε δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχει ένα μέρος να μείνει’’, λένε.

Βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο ο David Carradine

4 Ιουνίου 2009, 22:53


Με ένα σχοινί τυλιγμένο γύρω από το λαιμό και το σώμα του βρήκε τον διάσημο 72χρονο ηθοποιό το πρωί της Πέμπτης μια καμαριέρα του ξενοδοχείου όπου διέμενε, στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές Αρχές της χώρας.

Όλες οι ενδείξης οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο David Carradine αποφάσισε ξαφνικά να δώσει τέλος ο ίδιος στη ζωή του, αφού οι κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου δεν έδειξαν κανέναν να μπαίνει ή να βγαίνει από το δωμάτιο.

Επίσης δεν υπήρχαν σημάδια πάλης στο δωμάτιο, το οποίο ήταν κλειδωμένο από μέσα, ενώ τα προσωπικά αντικείμενα του ηθοποιού δεν είχαν πειραχτεί.

Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός στην οικογένεια του κινηματογράφου, ενώ ο μάνατζερ του David Carradine, Chuck Binder, δήλωσε συγκλονισμένος: «Είναι σοκαριστικό. Ήταν γεμάτος ζωή και ήθελε πάντα να εργάζεται. Ήταν ένας καταπληκτικός άνθρωπος».

Ο David Carradine βρισκόταν στην Ταϊλάνδη για τα γυρίσματα της ταινίας «Stretch» που θα πρωταγωνιστούσε.

Ο διάσημος 72χρονος ηθοποιός έγινε ευρύτερα γνωστός από την τηλεοπτική σειρά «Kung Fu» τη δεκαετία του 1980 και τελευταία εμφανίστηκε σε πρωταγωνιστικό ρόλο στις ταινίες «Kill Bill».

Στην καριέρα του έκανε περισσότερες από 100 ταινίες και συνεργάστηκε με σπουδαίους σκηνοθέτες όπως οι Martin Scorsese και Ingmar Bergman.

Ο σπουδαίος ηθοποιός είχε τέσσερα παιδιά και ήταν παντρεμένος με την Annie Bierm

Παπάς στη φυλακή γιατι ενοχλούσε η καμπάνα


ΠΟΥ ΧΤΥΠΑΓΕ ΚΑΘΕ ΩΡΑ

Από τις 8 το πρωϊ έως τις 8 το βράδυ, οι καμπάνες ενός καθεδρικού ναού στο Phoenix της Arizona χτυπούσαν , χρόνια τώρα. Οι γείτονες όμως έκαναν παράπονα ότι οι καμπάνες χτυπούσαν πιο δυνατά από ότι ο νόμος ορίζει. Σαν αποτέλεσμα αυτού ο παπάς που ήταν στην εκκλησία βρέθηκε στη...

φυλακή για 10 μέρες ενώ πήρε και 3 χρόνια με αναστολή. Το δικαστήριο του είπε ότι δεν θα πρέπει οι καμπάνες να ξεπερνούν τα 60 decibels. Σε κάποιες περιπτώσεις (όπως π.χ για καντίνες με παγωτά) γίνονται κάποιες εξαιρέσεις από το Δήμο αλλά για την εκκλησία απαγορεύουν πλέον πάνω από 60

Σαν σήμερα πέθανε ο Μουστάκας και δολοφονήθηκε ο Σεργιανόπουλος


Σαν σήμερα έφυγε πέρσι ο Νίκος Σεργιανόπουλος που δολοφονήθηκε στυγνά από Γεωργιανό συνοδό του μέσα στο σπίτι του. Μάλιστα οι αρχές δεν μπόρεσαν να τον εντοπίσουν παρά μόνο μετά από 3 μήνες. Έναν χρόνο μετά κανείς δεν έχει καταλάβει γιατί έγινε αυτό το στυγερό έγκλημα αφού το κίνητρο δε θα μπορούσε να ήταν οικονομικό.

Όμως, πριν δύο χρόνια έχασε την μάχη ένας πολύ μεγάλος ηθοποιός ο Σωτήρης Μουστάκας. Άλλη...


η μια περίτπωση και άλλη η άλλη. Ο Μουστάκας έφυγε νικημένος από ασθένεια που τον ταλαιπώρησε για μεγάλο διάστημα.Σχεδόν 3 μήνες μετά, η σύζυγος του αείμνηστου ηθοποιού, Μαρία Μπονέλου, απεβίωσε στις 30 Αυγούστου
Share on Facebook
Αύξηση του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο του 2009


Αύξηση του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο του 2009

4 Ιουνίου 2009, 13:37


Κατά 0,3% αυξήθηκε σε ετήσια βάση το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2008 μειώθηκε κατά 1,2%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου μειώθηκαν κατά 6,3% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2008. Η μεγαλύτερη μείωση σημειώθηκε στον εξοπλισμό μεταφορών κατά 30,0%, στον μηχανολογικό εξοπλισμό κατά 23,4% και στις κατοικίες κατά 19,8%. Στις λοιπές κατασκευές σημειώθηκε αύξηση κατά 35,5% κυρίως λόγω της αύξησης των δαπανών του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

Η συνολική καταναλωτική δαπάνη παρουσίασε αύξηση κατά 1,0% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2008. Αυτό οφείλεται κυρίως στην αύξηση της δημόσιας κατανάλωσης κατά 6,1% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2008. Αντίθετα, η ιδιωτική κατανάλωση παρουσίασε οριακή μείωση κατά 0,1%.

Μείωση κατά 16,8% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2008 παρουσίασαν οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών. Πτώση κατά 17,3% παρουσίασαν οι εισαγωγές αγαθών, ενώ οι εισαγωγές υπηρεσιών μειώθηκαν κατά 14,3%.

Μείωση κατά 20,2%, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2008, παρουσίασαν και οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών. Μείωση κατά 18,2% παρουσίασαν οι εξαγωγές αγαθών, ενώ μείωση κατά 21,5% παρουσίασαν οι εξαγωγές υπηρεσιών.

Όσον αφορά την εκτίμηση του ΑΕΠ με την προσέγγιση της παραγωγής, η συνολική ακαθάριστη προστιθέμενη αξία παρουσίασε μείωση κατά 0,3% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2008 και μείωση 1,5% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Αύξηση στην προστιθέμενη αξία παρουσίασαν οι κλάδοι οικονομικής δραστηριότητας: γεωργίας, δασοκομίας και αλιείας κατά 3,2%, κατασκευών κατά 1,4%, ο κλάδος των λοιπών υπηρεσιών κατά 1,8%, και ο κλάδος τoυ εμπορίου, ξενοδοχείων-εστιατορίων, μεταφορών και επικοινωνιών κατά 0,5%.

Αντίθετα, μείωση στην προστιθέμενη αξία παρουσίασαν οι κλάδοι οικονομικής δραστηριότητας: βιομηχανίας συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας κατά 7,6%, και ο κλάδος χρηματοπιστωτικών δραστηριοτήτων, δραστηριοτήτων σχετικών με την ακίνητη περιουσία, εκμισθώσεων και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων κατά 0,5%.

Εκτυπώστε το Στείλτε το Μοιραστείτε το στο Facebook

Μεταμεσονύκτιο μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων στην Αθήνα


Μεταμεσονύκτιο μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων στην Αθήνα

4 Ιουνίου 2009, 03:20


Επιθέσεις με γκαζάκια πραγματοποίησαν άγνωστοι σε υποκαταστήματα τραπεζών στο Χαλάνδρι, το Παλαιό Φάληρο και το Μαρούσι.

Λίγο πριν τη 01:30 επίθεση με γκαζάκια έγινε στο υποκατάστημα της Αspis Bank, στην οδό Αγίας Παρασκευής και Βάκχου στη περιοχή του Χαλανδρίου.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στον εσωτερικό χώρο και την είσοδο του υποκαταστήματος, ενώ η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει τέθηκε υπό έλεγχο λίγη ώρα αργότερα.

Νωρίτερα, άγνωστοι τοποθέτησαν γκαζάκια στο υποκατάστημα της Millenium Bank, στην οδό Αμφιτρίτης 11, στο Παλαιό Φάληρο, ενώ σχεδόν ταυτόχρονα, η τράπεζα Alpha Bank, στη συμβολή των οδών Γρανικού και Γραβιάς, στο Μαρούσι δέχθηκε παρόμοια επίθεση. Μικρές υλικές ζημιές υπήρξαν στην είσοδο των δυο υποκαταστημάτων καθώς και στο ΑΤΜ της Alpha Bank στο Μαρούσι.

Την ίδια ώρα, ένα Ι.Χ. παραδόθηκε στις φλόγες στην οδό Λάμπρου Κατσώνη 33, στο Μοσχάτο, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Στο σημείο έσπευσαν δυο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με έξι άντρες.

(Πρώτη καταχώρηση: 4 Ιουνίου, 01:42)

Εκτυπώστε το Στείλτε το Μοιραστείτε το στο Facebook

"Ιριδοσκόπηση & Τράπεζες update"


"Με το παρόν,θα ήθελα να ενημερώσω το κοινό που ασχολείται με την υπόθεση των καμερών ιριδοσκόπησης στις εισόδους των υποκαταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας ότι ουδέν νομικό νεότερο υπήρξε από την υποβολή της αναφοράς μου στις 16.03.2009. Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) & η Τράπεζα της Ελλάδος συνεχίζουν...

να παραβιάζουν τη νομοθεσία μη δημοσιεύοντας ουδεμία απόφαση εντός 50 ημερών όπως ορίζει ο νόμος & η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος εκμεταλλεύεται φυσικά την παρανομία τόσο της ΑΠΔΠΧ όσο & της Τράπεζας της
Ελλάδος που την καλύπτουν επεκτείνοντας την εγκατάσταση των καμερών ιριδοσκόπησης σε σημείο που με πολύ δυσκολία εξακολουθώ να βρίσκω υποκατάστημα ελεύθερο για να πραγματοποιώ συναλλαγές με την Εθνική στα όρια του Δήμου Αθηναίων & που όπως πάει το πράγμα σε λίγο μόνο με ασφαλιστικά μέτρα & διάταξη εισαγγελέα θα μπορεί κάποιος να εισέρχεται σε υποκαταστήματα της Εθνικής άνευ μαρκαρίσματος της ίριδας.

Η δε Εθνική Τράπεζα σε αντίθεση με τους άλλους 2 φορείς που κόπτονται δήθεν δήθεν για τα προσωπικά δεδομένα & την εποπτεία της αγοράς & που αποτελούν ντροπή για τη δημόσια διοίκηση, απάντησε στην αναφορά μου ισχυριζόμενη ότι μεν έχει εγκαταστήσει κάμερες στις εισόδους των υποκαταστημάτων της αλλά ότι είναι νόμιμες διότι το σύστημα ασφαλείας ουδόλως πραγματοποιεί έλεγχο βιομετρικών χαρακτηριστικών (ταυτοποίηση/αυθεντικοποίηση φυσικού προσώπου,βάσει πχ ίριδας ματιού,δακτυλικών αποτυπωμάτων,κλπ.)Μιλάει για σύστημα
βιντεοσκόπησης. Επικαλείται μάλιστα & απόφαση της ΑΠΔΠΧ για την εγκατάσταση του νέου συστήματος την οποία όμως δε μου την κοινοποιεί ούτε με συμπληρωματική αναφορά που υπέβαλα & φυσικά την ίδια δουλειά κάνει & η ΑΠΔΠΧ.

Η δε ΑΠΔΠΧ είχε το θράσος & ενώ δεν έχει κοινοποιήσει την απόφαση επί της αναφοράς στους ενδιαφερόμενους όπως ορίζει ο νόμος προκειμένου να δούμε τι ακριβώς λέει,ποια είναι η αιτιολογία για να μπορέσουμε αν τυχόν θίγει τα συμφέροντα μας να κινηθούμε τόσο διοικητικά όσο & δικαστικά εναντίον της Αρχής & αν τυχόν μας καλύπτει να την χρησιμοποιήσουμε κατά της Εθνικής για να μας επιτρέψει την είσοδο άνευ μαρκαρίσματος,να κάνει δηλώσεις στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στις 16.05.2009 στην οποία εμφανίζεται μια υπάλληλος της να λέει ότι η απόφαση
θα βγει εντός δεκαημέρου (δεν έχω ενημερωθεί αν & έκανα υπομονή όλο το δεκαπενθήμερο του Μαϊου & σήμερα είναι 02.06.2009)& μάλιστα ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ,ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΑΠΔΠΧ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ πράγμα προδήλως παράνομο που ακυρώνει το διατακτικό της αν τυχόν θίγει τα συμφέροντα των αναφερόντων για τους οποίους ούτε φυσικά γνωστοποιήθηκε όπως στον Τύπο οποιαδήποτε πληροφόρηση για να ασκήσουν το δικαίωμα προηγούμενης ακρόασης τους αν έχουν σκοπό να λάβουν μέτρο κατά των συμφερόντων μας
όπως ορίζει το άρθρο 20 παρ.2 του Συντάγματος.

Το ενδιαφέρον των δηλώσεων της εκπροσώπου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα είναι ότι δημοσίως διαψεύδει τους ισχυρισμούς της Εθνικής Τράπεζας ότι οι κάμερες είναι βιντεοσκόπησης & ισχυρίζεται ότι λαμβάνει χώρα γεωμετρία προσώπου που ναι μεν δε συμφωνώ διότι η κάμερα εστιάζει στους οφθαλμούς & έχει τις τεχνικές προδιαγραφές της λήψης ίριδας όπως αναλυτικά εκθέτω στη δεύτερη αναφορά μου που αφιερώνεται στις τεχνικές λεπτομέρειες των καμερών ιριδοσκόπησης (ΣΧΕΤΙΚΟ 3)αλλά δε επειδή η λήψη των
χαρακτηριστικών του προσώπου αποτελεί επεξεργασία βιομετρικών δεδομένων διότι περιλαμβάνεται στις 5 τεχνικές βιομετρικές μεθόδους λήψης προσωπικών δεδομένων, μας καλύπτει νομοθετικά διότι απαιτεί συγκατάθεση υποκειμένου.

Επειδή οι αρμόδιοι κωφεύουν & η Εθνική εκμεταλλεύεται κάθε μέρα για να μη μείνει άνθρωπος αμαρκάριστος σε αυτήν την χώρα, καλώ τα ιστολογία που λαμβάνουν την παρούσα ανακοίνωση να κοινοποιήσουν το email: andriopoulos@bluewin.ch στους αναγνώστες τους όπου θα μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να επικοινωνεί μαζί μου για να οργανώσουμε ομάδες μελέτης της ελληνικής & διεθνούς βιβλιογραφίας επί βιομετρικών μεθόδων,συλλογή μαρτυριών & συντονισμό δράσεων στα ποινικά,πολιτικά & διοικητικά δικαστήρια για να υπερασπιστούμε τα συνταγματικά μας
δικαιώματα νομολογιακά πλέον."
ANAΓΝΩΣΤΗΣ

Share on Facebook

Πέμπτη, 4 Ιούνιος 2009

Σεισμός 3,4 ρίχτερ στην Άρτα


Σεισμός 3,4 ρίχτερ έγινε πριν από λίγο 3χλμ έξω από την Άρτα. Πάλι οι σεισμολόγοι όμως δεν ανησυχούν




Share on Facebook

Γνωστός διαιτητής χειροτονήθηκε Ιερέας



Ποιος διαιτητής της Α εθνικής χειροτονήθηκε πρόσφατα ιερέας στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου;
Είναι ο...


Σταύρος Ναούμ.
Ενας ακόμη ρέφερυ,εγκατέλειψε τον χώρο της διαιτησίας και φόρεσε τα ράσα Έτσι μετα τον Αργείτη Θοδωρή Μποτσώνη που άφησε την διαιτησία για την ιεροσύνη ,ειχαμε και δεύτερο ρέφερυ που χειροτονήθηκε παπάς την περασμένη Κυριακή στον Αγ Ιωάννη τον Ρώσσο .Πρόκειται για τον Σταύρο Ναούμ βοηθός Α εθνικής που ανήκε στον σύνδεσμο Ευβοίας