gold

http://www.livestream.com/goldfish

29/5/09

Υπέρογκο το κόστος της γέννας στην Ελλάδα


Υπέρογκο το κόστος της γέννας στην Ελλάδα

29 Μαΐου 2009, 18:56


Εξαιρετικά υψηλό είναι το κόστος μίας γέννας εξαιτίας των αμοιβών των ιατρών και των εξόδων των μαιευτηρίων, σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης Καταναλωτών-Ποιότητα Ζωής, που βασίστηκε σε 148 περιπτώσεις.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ υπολόγισε ότι το μέσο συνολικό κόστος της γέννας (έξοδα μαιευτηρίου, γιατρού και μαίας) ήταν 4.372 ευρώ, ενώ η κατώτερη τιμή που αναφέρθηκε ήταν 1.800 ευρώ και η μέγιστη 9.050 ευρώ.

Από τα στοιχεία της ένωσης προκύπτει ότι από τις 148 περιπτώσεις που ερευνήθηκαν (σε δημόσια και ιδιωτικά μαιευτήρια):

- 16% των γυναικών πλήρωσε ποσά κάτω των 1.000 ευρώ,

- 59% των γυναικών πλήρωσε από 1.000 μέχρι 1.999 ευρώ,

- 18% των γυναικών πλήρωσε από 2.000 μέχρι 2.999 ευρώ,

- 7% των γυναικών πλήρωσε από 3.000 ευρώ και πάνω.

Η μέγιστη αμοιβή γιατρού που αναφέρθηκε ήταν 4.000 ευρώ, ενώ η κατώτερη, 700 ευρώ (και οι δύο σε δημόσιο νοσοκομείο). Οι τιμές δεν συμπεριλαμβάνουν τα ποσά που δόθηκαν σαν «δώρο» σε μαιευτήρες δημόσιων μαιευτηρίων που δεν ζήτησαν «φακελάκι».

Πολλοί γιατροί έχουν διαφορετικές τιμές με ή χωρίς απόδειξη (σημειώνεται ότι οι γιατροί του δημοσίου δεν μπορούν να δώσουν απόδειξη) ενώ λίγοι γιατροί δεν χρεώνουν για τις επισκέψεις των εγκύων, που κυμαίνονται από 30 ευρώ μέχρι 100 ευρώ.

Στα ιδιωτικά μαιευτήρια, ο μέσος όρος της αμοιβής του γιατρού ήταν 1.773 ευρώ (1.811 ευρώ, αν συμπεριληφθεί και ξεχωριστή αμοιβή της μαίας). Από τις γυναίκες που γέννησαν σε ιδιωτικά μαιευτήρια:

- 8% πλήρωσαν κάτω των 1.000 ευρώ,

- 54% πλήρωσαν από 1.000 μέχρι 1.999 ευρώ,

- 25% πλήρωσαν από 2.000 μέχρι 2.999 ευρώ,

- 13% πλήρωσαν άνω των 3.000 ευρώ.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ σημειώνει ότι δεν μπορεί να υπολογιστεί ο αντίστοιχος μέσος όρος αμοιβής γιατρού στα δημόσια μαιευτήρια γιατί πολλές γυναίκες που γέννησαν σε δημόσιο μαιευτήριο δεν πλήρωσαν τον γιατρό ή έδωσαν μόνο ένα συμβολικό ποσό σαν «δώρο».

Στα ιδιωτικά μαιευτήρια ο γιατρός μπορεί να ορίσει την αμοιβή του και να την συμφωνήσει με την μέλλουσα μητέρα και, όπως σημειώνει η ΕΚΠΟΙΖΩ, «ενώ είναι κοινός τόπος πως η αμοιβή του γιατρού για τα ιδιωτικά μαιευτήρια κοστίζει όσο και το δωμάτιο, η έρευνα μας το διαψεύδει», κι αυτό διότι από τα στοιχεία προκύπτει ότι:

- το 71% των γυναικών πλήρωσαν λιγότερο τον γιατρό από το κόστος του δωματίου,

- το 19% των γυναικών πλήρωσαν το γιατρό ακριβώς «όσο και το δωμάτιο», και

- το 10% των γυναικών πλήρωσαν το γιατρό περισσότερο από το κόστος του δωματίου.

Το μέσο συνολικό κόστος της γέννας (έξοδα μαιευτηρίου, γιατρού και μαίας) ήταν 4.372 ευρώ, ενώ η κατώτερη τιμή που αναφέρθηκε ήταν 1.800 ευρώ και η μέγιστη 9.050 ευρώ.

Συγκεκριμένα, από τις γυναίκες που γέννησαν σε ιδιωτικά μαιευτήρια:

- 3% πλήρωσε κάτω των 2.000 ευρώ,

- 11% πλήρωσε από 2.000 μέχρι 2.999 ευρώ,

- 38% πλήρωσε από 3.000 μέχρι 3.999 ευρώ,

- 47% πλήρωσε από 4.000 ευρώ και πάνω.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ σημειώνει: «Ο παράνομος χρηματισμός των ιατρών είναι μεγάλη πληγή για το σύστημα υγείας στην Ελλάδα. Είναι και μεγάλο πλήγμα για την τσέπη των καταναλωτών. Πολλοί καταναλωτές αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι το «φακελάκι» δεν θα τους προσφέρει μια καλύτερη γέννα και θέλουν αυτή η πρακτική να σταματήσει γι αυτό και ζητάμε να τεθεί τέλος στις παράνομες αμοιβές των ιατρών στα δημόσια μαιευτήρια, και τέλος στις υπέρογκες χρεώσεις και εκμετάλλευση από ιδιωτικούς γιατρούς και μαιευτήρια για τις μέλλουσες μητέρες».

Εκτυπώστε το Στείλτε το Μοιραστείτε το στο Facebook

Το «μαγικό» μπικίνι για το τέλειο μαύρισμα


Το «μαγικό» μπικίνι για το τέλειο μαύρισμα

29 Μαΐου 2009, 20:01


Τέλος στις αντιαισθητικές «γραμμές» που αφήνει στο σώμα των γυναικών η καλοκαιρινή ηλιοθεραπεία υπόσχεται να βάλει ένα νέο σχεδόν «διάφανο» μπικίνι.

Πρόκειται για τη νέα σειρά μαγιό μπικίνι «Tan Through» της εταιρίας Kiniki που επιτρέπουν στον ήλιο να «βλέπει» το δέρμα, χωρίς ωστόσο να αφήνουν τη γυναίκα που το φοράει τελείως «γυμνή».

Χιλιάδες μικροσκοπικές τρύπες στο ύφασμα επιτρέπουν στο 80% των ηλιακών ακτινών να περνάνε, ενώ το σχέδιο και τα χρώματα «μπερδεύουν» το μάτι ώστε να μην καταλαβαίνουν οι άλλοι ότι ουσιαστικά είναι σαν μη φοράει τίποτα η γυναίκα.

Ο πρωτοποριακός συνθετικός τύπος υφάσματος θα διατίθεται και σε «αντρικά» μαγιό…

Εκτυπώστε το Στείλτε το Μοιραστείτε το στο Facebook

Νέο ύποπτο κρούσμα της γρίπης των χοίρων στη Κύπρο


Νέο ύποπτο κρούσμα του ιού της γρίπης A(H1N1), διερευνούν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Χρ. Πατσαλίδης.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, η περίπτωση αξιολογείται ως «πολύ σοβαρή», καθώς η... αλλοδαπή, μόνιμη κάτοικος Κύπρου, που προσήλθε στο Νοσοκομείο Λεμεσού, φιλοξενήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες από οικογένεια, τα παιδιά της οποίας προσβλήθηκαν από τη νέα γρίπη.

Ο κ. Πατσαλίδης είπε ότι αύριο αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα των εξετάσεων, από τα οποία θα διαφανεί κατά πόσον υπάρχει, ή όχι, κρούσμα της γρίπης στην Κύπρο.

Επέκρινε, παράλληλα, τις δηλώσεις της Ευρωπαίας Επιτρόπου Υγείας, Ανδρούλας Βασιλείου, λέγοντας ότι «ουδείς, πριν έχει στα χέρια του τα επίσημα αποτελέσματα των εξετάσεων, μπορεί να κάνει δηλώσεις για επιβεβαιωμένα κρούσματα και να εκθέτει με αυτό τον τρόπο την Κύπρο, διεθνώς».

Η κ. Βασιλείου, σε δηλώσεις της, μετά τις επικρίσεις, που δέχθηκε από τον υπουργό Υγείας, απέσυρε τη δήλωση, στην οποία είχε προβεί νωρίτερα, περί ύπαρξης στην Κύπρο επιβεβαιωμένου κρούσματος του ιού της γρίπης A(H1N1), διευκρινίζοντας ότι έκανε λάθος, που πίστεψε στην ενημέρωση για το θέμα, από δημοσιογράφους.


Share on Facebook

Παρασκευή, 29 Μάϊος 2009

Απαράδεκτο πρωτοσέλιδο της Espresso - Αφήνει υπονοούμενα


Η Espresso σήμερα έχει ένα απο τα χειρότερα εξώφυλλα που μπορούν να υπάρξουν. Ο τίτλος είναι: "Η Νατάσα πολεμάει τους όγκους του μαστού" και κατευθείαν το μυαλό όλων πάει πως η Νατάσα έχει καρκίνο. Το άρθρο όμως μέσα στην εφημερίδα γράφει πως η κυρία Καραμανλή...
γιατρεύει τον καρκίνο αφού είναι γιατρός. Μια περίοδο που οι φήμες βγαίνουν εύκολα δεν μπορεί μια εφημερίδα να βγάζει τέτοιο εξώφυλλο για την γυναίκα του Πρωθυπουργού είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

Share on Facebook

Παρασκευή, 29 Μάϊος 2009

4o κρούσμα της νέας γρίπης εντοπίστηκε!


Ελληνίδα 28 ετών που επέστρεψε από ταξίδι στη Νέα Υόρκη, εντοπίστηκε να έχει την γρίπη. Επίσημα είναι το τέταρτο κρούσμα!
Ο τερατώδης όγκος του Internet έφτασε τα 487 δισεκατομμύρια Gigabytes!


Ο τερατώδης όγκος του Internet έφτασε τα 487 δισεκατομμύρια Gigabytes!

29 Μαΐου 2009, 10:41


Internet…συντομογραφία του International Network, του Διεθνούς Δικτύου ή αλλιώς Διαδικτύου, ένα φαινόμενο που έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον πλανήτη, από μεγαλουπόλεις έως απομακρυσμένες περιοχές, με ρυθμούς ανάπτυξης που κανείς δεν φανταζόταν πριν από 15 χρόνια. Για να είμαστε πιο ακριβείς, στην ουσία καμία πρόβλεψη δεν αποδείχθηκε σωστή για την εξάπλωση του Διαδικτύου, ούτε πριν 15 χρόνια, ούτε πριν 10, ούτε καν πριν 5 χρόνια (πριν δηλαδή την έλευση των κινητών που σερφάρουν αξιοπρεπώς στο δίκτυο και πριν την έλευση των netbook).

Σε μία πρόσφατη καταμέτρηση από την εταιρεία αναλύσεων IDC, ο όγκος που καταλαμβάνουν τα αμέτρητα αρχεία του Internet (δηλαδή ότι «κινείται» μέσα στο Διαδίκτυο, σελίδες, mail, φωτογραφίες, βίντεο, κείμενα…τα πάντα δηλαδή) έφτασε τα…487 δισεκατομμύρια Gigabytes.

Αν συλλογισθούμε ότι ένας τυπικός σκληρός δίσκος είναι στα 500GB με τους μεγαλύτερους να βρίσκονται στα 2Terabyte (1 Terabyte = 1024Gigabyte), τότε μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε το ασύλληπτο νούμερο των δισεκατομμυρίων Gigabyte.

Η εφημερίδα Guardian μάλιστα προσπάθησε να δώσει ένα πιο απτό παράδειγμα περιγραφής του όγκου αυτού: εάν όλα αυτά τα δεδομένα τα μεταμορφώναμε σε βιβλία και τα τοποθετούσαμε το ένα πάνω στο άλλο, η ταχύτητα ανάπτυξης του στύλου που θα δημιουργούνταν θα ξεπερνούσε σε ταχύτητα τον γρηγορότερο πύραυλο της NASA! Επίσης ο στύλος θα μπορούσε να καλύψει την απόσταση μεταξύ Γης και Πλούτωνα δέκα φορές.

Τέλος ένα επιπλέον ενδιαφέρον στοιχείο, που προοιωνίζει την μελλοντική αύξηση του όγκου του Internet, είναι ότι πριν από ένα μόλις χρόνο βρισκόταν στα 161 δισεκατομμύρια Gigabytes. Έτσι μια συντηρητική πρόβλεψη για μετά από 18 μήνες είναι ότι θα διπλασιαστεί ο σημερινός όγκος των 487 δισεκατομμυρίων. Βέβαια όλα αυτά έχουν και ένα κόστος οικονομικό (υπολογιστές, καλώδια, modem, κλπ.). Πόσο; «Μόνο» 6 τρισεκατομμύρια δολάρια…(περισσότερες πληροφορίες: http://www.guardian.co.uk/business/2009/may/18/digital-content-expansion)

Εκτυπώστε το Στείλτε το Μοιραστείτε το στο Facebook

Μικραίνει το στήθος της για να μπορεί να αγωνίζεται



H Ρουμάνα Σιμόνα Χάλεπ, η 17χρονη τενίστρια, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Νο 264 του παγκοσμίου ράνκινγκ και η οποία αποκλείστηκε στον δεύτερο προκριματικό γύρο για την είσοδό της στο κυρίως ταμπλό του Ρολάν Γκαρός, πήρε την απόφαση -προς απογοήτευση αρκετών θαυμαστών της- να προχωρήσει σε χειρουργική επέμβαση για να μικρύνει το στήθος της!

"Είμαι πολύ ικανοποιημένη από τις...
αναλογίες μου, όμως είμαι τενίστρια και το στήθος μου δημιουργεί αρκετά προβλήματα την ώρα του παιχνιδιού. Είναι ένα έξτρα βάρος που κουβαλάω και το οποίο μειώνει την ταχύτητα στις μετακινήσεις μου μέσα στο κορτ",
Κάβος έσπασε και τραυμάτισε σοβαρά 22χρονη κελευστή


Κάβος έσπασε και τραυμάτισε σοβαρά 22χρονη κελευστή

29 Μαΐου 2009, 12:06

Θωμάς Μόσχος

Παραλίγο τραγωδία στον ναύσταθμο της Σαλαμίνας. Νεαρή υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται, μετά από ατύχημα που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια πρόσδεσης φρεγάτας.

Το σοβαρότατο περιστατικό, το οποίο εγείρει ερωτήματα αναφορικά με την ασφάλεια στα πλοία του Ναυτικού μας, σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Η φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ», η οποία είχε υποβληθεί στο πρόγραμμα Εκσυγχρονισμού Μέσης Ζωής πριν από περίπου έξι μήνες, επέστρεφε από άσκηση στο Αιγαίο.

Φτάνοντας στην αποβάθρα του ναυστάθμου, υπαξιωματικοί, μέλη της ομάδας χειρισμού κάβων πρόσδεσης του πρόστεγου του πλοίου, "πέταξαν" τους κάβους οι οποίοι και δέθηκαν στις μπίντες (δέστρες).

Η φρεγάτα συνέχισε να κινείται, όταν για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο ο ένας από τους κάβους "έσπασε" και το ένα του κομμάτι του γύρισε με μεγάλη ταχύτητα στο πλοίο και την φοβερή ορμή που είχε, χτύπησε και τραυμάτισε σοβαρά την 22χρονη Κελευστή στο αριστερό πόδι.

Το υγειονομικό προσωπικό του πλοίου αμέσως προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στην άτυχη κοπέλα, η οποία στη συνέχεια διακομίσθηκε στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών με ασθενοφόρο του πολεμικού ναυτικού.

Η κελευστής υπέστη συντριπτικό κάταγμα κνήμης, υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση, η οποία ήταν επιτυχής, και εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία και διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες.

Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, μιλώντας στη zougla.gr, ανέφεραν ότι το ατύχημα έχει θορυβήσει ιδιαιτέρως τόσο τα πληρώματα των πλοίων όσο και την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού.

Εκτυπώστε το Στείλτε το Μοιραστείτε το στο Facebook

Πέμπτη, 28 Μάϊος 2009

Για να μη λέμε μόνο τα άσχημα της ΕΛ.ΑΣ.

"Χθες το βράδυ , 27/05/2009,επίδοξος κλέφτης προσπάθησε να απαλλοτριώσει το επαγγελματικό αυτοκίνητό μου.Δυστυχώς γι΄αυτόν οι προσπάθειες του έγιναν αντιληπτές απο εμένα,έγκαιρα.Ειδοποίησα την Αμεση Δράση αμέσως.Σε 2 λεπτά έφθασε το πρώτο περιπολικό απο το Α.Τ.Γέρακα...
Σε 3 λεπτά ο διαρρήκτης είχε συλληφθεί.Τη στιγμή της σύλληψης έφθαναν άλλα 5 αυτοκίνητα της Αστυνομίας.
Όλα αυτά για να μην τονίζουμε μόνο ό,τι αρνητικό συμβαίνει,αλλά και τα θετικά,που είναι και τα περισσότερα!"

Πέμπτη, 28 Μάϊος 2009

Η περίπτωση της Mandy



ΕΙΝΑΙ 34 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΕΑ

Η 34 χρονη Mandy Sellars γεννήθηκε με μια σπάνια πάθηση. Οι γιατροί δεν έχουν καταφέρει ακόμα να δώσουν ακριβή εξήγηση για το τι ακριβώς έχει αυτή η κοπέλα αλλά επειδή μοιάζει πολύ είπαν ότι έχει κάτι σα το σύνδρομο του Πρωτέα. Αυτό το έχουν περίπου 1 στους 1,000,000 ανθρώπους και ο πιο γνωστός ήταν ο «άνθρωπος ελέφαντας» Joseph Merrick,. Η περίπτωση της mandy όμως...

είναι διαφορετική. Από τότε που γεννήθηκε τα πόδια της μεγάλωναν δυσανάλογα με το υπόλοιπο κορμί της. Αυτή τη στιγμή από τη μέση και πάνω είναι μια φυσιολογική εντυπωσιακή γυναίκα ενώ τα πόδια της είναι πολύ μεγάλα και ζυγίζουν από μόνα τους περίπου 100 κιλά. Οι γιατροί δεν μπορούν να βρουν κάτι για την περίπτωση της και ανησυχούν πολύ για το μέλλον της αφού η κατάσταση χειροτερεύει διαρκώς

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στις 23:45 το βράδυ σε ακατοίκητο οίκημα, το οποίο βρίσκεται στην οδό Μενάνδρου 24, στο κέντρο της Αθήνας.

Στο σημείο έσπευσαν 3 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 9 άντρες. Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά.

Εκτυπώστε το Στείλτε το Μοιραστείτε το στο Facebook