gold

http://www.livestream.com/goldfish

28/5/09

«Βράζει» η Τουρκία για τις αμερικανικές έρευνες πετρελαίου στο βυθό της Κύπρου


«Βράζει» η Τουρκία για τις αμερικανικές έρευνες πετρελαίου στο βυθό της Κύπρου

28 Μαΐου 2009, 20:13


Το «πράσινο» φως από την Κυπριακή Δημοκρατία πήρε μια αμερικανική εταιρία για να ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό υποθαλάσσιων αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Κύπρο, γεγονός που «εξόργισε» Τούρκους αξιωματούχους, οι οποίοι απειλούν να εμποδίσουν τις έρευνες.

Στην Τουρκία πιστεύουν ότι την έρευνα επεδίωξε μια αμερικανική εταιρία – κολοσσός στον τομέα του πετρελαίου, που εκτιμά ότι στην περιοχή υπάρχουν αποθέματα αξίας μεγαλύτερης από 400 δισ. δολάρια.

Το όνομα της συγκεκριμένης εταιρίας δε γνωστοποιήθηκε από τον Αμερικανό πρέσβη στη Λευκωσία, ο οποίος όμως είπε ότι η εταιρία κέρδισε καθαρά το σχετικό διαγωνισμό.

Εμπειρογνώμονες τονίζουν ότι το κόστος για την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου από σημεία τα οποία βρίσκονται σε βάθος μεγαλύτερο από 2.000 μέτρα είναι ιδιαίτερα μεγάλο και γι αυτό απαιτείται υψηλή τεχνολογία που μόνο εταιρίες όπως η Shell, η Exxon Mobil, η Petro Brass και η ρωσική Lukoil μπορούν να εξασφαλίσουν.

Εκτυπώστε το Στείλτε το Μοιραστείτε το στο Facebook

«Πρόσωπο με πρόσωπο» με τον… Χριστό


«Πρόσωπο με πρόσωπο» με τον… Χριστό

28 Μαΐου 2009, 16:55


Δεν πίστευε στα μάτια της η Claire Allen, μία 36χρονη μητέρα από τη Βρετανία, μόλις άνοιξε ένα βάζο μαρμελάδας, προκειμένου να ετοιμάσει το πρωινό των παιδιών της.

Μία γνώριμη φιγούρα «αποκαλύφθηκε» μπροστά στα μάτια της, αφήνοντάς την άναυδη.

«Κοίταξα μέσα στο βάζο και είδα ένα πρόσωπο. Ήταν ο Χριστός», τόνισε η γυναίκα από τη Βρετανία, η οποία αμέσως έτρεξε να δείξει το συγκλονιστικό της εύρημα στα παιδιά της.

Μάλιστα, η γυναίκα σχολίασε το γεγονός ότι το βάζο δεν ήταν καινούριο, αλλά ήταν η πρώτη φορά που ήρθε… «πρόσωπο με πρόσωπο» με το Χριστό.

Εκτυπώστε το Στείλτε το Μοιραστείτε το στο Facebook

Πλοίο βγήκε στη στεριά


Πλοίο βγήκε στη στεριά

28 Μαΐου 2009, 18:23


Άφωνοι έμειναν οι κάτοικοι του Νεοχωρίου στα στενά του Βοσπόρου όταν αντίκρισαν ένα μεταγωγικό πλοίο μήκους 150 μέτρων να πλησιάζει επικίνδυνα την ακτή και τελικά να πέφτει πάνω στα παραλιακά σπίτια της πόλης.

Μεγάλη κινητοποίηση παρατηρείται αυτήν την ώρα στις τοπικές Αρχές που κατέφτασαν άμεσα στο σημείο και με ομάδες διασωστών προσπαθούν να βρουν τον ενδεδειγμένο και ασφαλέστερο τρόπο για να ρυμουλκήσουν το πλοίο πάλι προς τα βαθιά.

Πρόκειται για το πλοίο «Ellaj», το οποίο είναι υπό σημαία Αγίου Βικεντίου και μετέφερε ξυλεία από τη Βουλγαρία με τελικό προορισμό τη Νικομήδεια.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για βλάβη στο πηδάλιο του πλοίου που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον καπετάνιο.

Στο «Ellaj» βρίσκονται και τα 20 μέλη του πληρώματος που είναι όλα καλά στην υγεία τους.

Μέχρι στιγμής η διέλευση των πλοίων από τα στενά του Βόσπορου δεν έχει επηρεαστεί, αφού το πλοίο δεν εμποδίζει, αλλά οι Αρχές τόνισαν ότι κάτι τέτοιο ίσως συμβεί αργότερα κατά τη ρυμούλκηση του «Ellaj» μακριά από τα… σπίτια του Νεοχωρίου.

Εκτυπώστε το Στείλτε το Μοιραστείτε το στο Facebook

Δύτες του Λιμενικού έσωσαν Τούρκους ιστιοπλόους


Δύτες του Λιμενικού έσωσαν Τούρκους ιστιοπλόους

28 Μαΐου 2009, 16:05


Δύο Τούρκους ιστιοπλόους, που παρασύρθηκαν από δυνατό βοριά, διέσωσαν άνδρες του ελληνικού Λιμενικού, δημοσιεύουν σήμερα όλες οι τουρκικές εφημερίδες. Πρόκειται για τον αρχιτέκτονα, Ουγούρ Φερχάν Καραγκιόζ, και τον ηλεκτρολόγο - μηχανικό, Ερχάν Ακ. Το σκάφος τους, που ξεκίνησε από τα Τούζλα, στη θάλασσα του Μαρμαρά, παρασύρθηκε από θύελλα προς τη Μυτιλήνη, προσέκρουσε σε βράχο και άρχισε να βυθίζεται.

Τους δύο ιστιοπλόους εντόπισαν δύτες του Λιμενικού, τους ανέσυραν από το βυθιζόμενο ιστιοφόρο και τους μετέφεραν στο νοσοκομείο της Λέσβου κι από κει, σε ξενώνα στη Λήμνο.

Εκτυπώστε το Στείλτε το Μοιραστείτε το στο Facebook

Κλείνει ο οίκος μόδας Christian Lacroix


Κλείνει ο οίκος μόδας Christian Lacroix

28 Μαΐου 2009, 14:16


Ούτε ο χώρος της μόδας κατάφερε να γλιτώσει από την καταστροφική οικονομική κρίση.

Ο πασίγνωστος οίκος υψηλής ραπτικής Christian Lacroix SNC κατέθεσε αίτηση προστασίας από τους πιστωτές.

Ο οίκος μόδας υποχρεώθηκε να βάλει λουκέτο, καθώς οι συζητήσεις με τους επενδυτές απέβησαν άκαρπες, ενώ η αναδιοργάνωση της φίρμας αποδείχτηκε υπερβολικά δαπανηρή.

Όπως, μάλιστα, έγραψε η Le Figaro, οι πωλήσεις της γυναικείας κολεξιόν της Christian Lacroix για το καλοκαίρι έχουν μειωθεί κατά 35%.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του οίκου, η αμερικανική Falic Group, θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί τις δραστηριότητές του μέχρι να βρεθεί αγοραστής.

Ο οίκος, ο οποίος ιδρύθηκε το 1987 από τον Κριστιάν Λακρουά, εξαγοράσθηκε από την Falic το 2005. Μέχρι τότε ανήκε στην LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton, τη μεγαλύτερη εταιρεία πολυτελών ειδών στον κόσμο.

Εκτυπώστε το Στείλτε το Μοιραστείτε το στο Facebook

Νεαροί τραυμάτισαν με αεροβόλο δύο μαθητές


Νεαροί τραυμάτισαν με αεροβόλο δύο μαθητές

28 Μαΐου 2009, 15:16


Τυχεροί στάθηκαν δύο μαθητές, 18 και 15 χρόνων, καθώς χθες βράδυ δέχθηκαν βολές από αεροβόλο όπλο στην Καλαμάτα. Δράστες ήταν δύο νεαροί, 18 και 17 χρόνων, κάτοικοι της πόλης, οι οποίοι σήμερα το πρωί παρουσιάστηκαν στην Ασφάλεια Καλαμάτας και παραδόθηκαν ομολογώντας την πράξη τους.

Οι δύο δράστες επέβαιναν σε ΙΧ και αρχικά τραυμάτισαν ελαφρά στην πλάτη τον 18χρονο μαθητή, που οδηγούσε μοτοποδήλατο στην οδό Υπαπαντής. Στη συνέχεια έβαλαν εναντίον του 15χρονου, ο οποίος εκινείτο με ποδήλατο στην περιοχή της Τέντας, τραυματίζοντάς τον στο δεξιό ημιβραχίονα.

Οι δυο τραυματισθέντες, αφού κατήγγειλαν στην Ασφάλεια το περιστατικό, μετέβησαν στο νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και κατόπιν, συνοδευόμενοι από τους γονείς τους επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Οι δράστες θα οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα Καλαμάτας.

Εκτυπώστε το Στείλτε το Μοιραστείτε το στο Facebook

Μαχαίρωσαν νεαρό στην Ομόνοια

28 Μαΐου 2009, 14:41


Μαχαιρωμένος στο κέντρο της Αθήνας, στην Ομόνοια, βρέθηκε πριν λίγη ώρα ένας νεαρός.

Τον τραυματία εντόπισαν διερχόμενοι στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Κολωνού και αμέσως ειδοποίησαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε αρχικά στην Πολυκλινική και στη συνέχεια στον Ερυθρό σταυρό, όπου και νοσηλεύεται με σοβαρό τραύμα στο θώρακα.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για συμπλοκή μεταξύ τοξικομανών.

"Tι είδους φτερά δίνει το Red Bull;"

"Στη Γερμανία άρχισε να απαγορεύεται η πώληση του energy drink ‘’Red Bull Cola’’, επειδή σε έλεγχο δείγματος οι αρχές βρήκαν ότι περιέχει 0,4 μικρογραμμάρια κοκα’ί’νης σε κάθε λίτρο. Τώρα γίνεται έρευνα γιά το αν το συγκεκριμένο ποτό...

παραβιάζει τους νόμους περί ναρκωτικών στη χώρα. Η ‘’Red Bull’’ λέει πως αυτό που περιέχεται στο τύπου ‘‘Cola’’ ποτό της είναι στην πραγματικότητα εκχύλισμα φύλλου κόκας, το οποίο χρησιμοποιείται παγκοσμίως γιά να δίνει άρωμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Γερμανικό Ινστιτούτο Αξιολόγησης Κινδύνου θα δημοσιεύσει την Τετάρτη μιά αναφορά που θα υποστηρίζει ότι τα επίπεδα κοκα’ί’νης στο ποτό είναι πολύ μικρά γιά να προκαλέσουν βλάβη στην υγεία. "

Το περίπτερο... τσαντίρι


Μα είναι εμφάνιση περίπτερου αυτή;

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ



Από πότε τα περίπτερα έγιναν διαφημιστικές πινακίδες των κομμάτων?
http://amaliazografou.blogspot.com/
Share on Facebook